Recenzja Bybit: Platforma handlowa instrumentami pochodnymi kryptowalut

Recenzja ByBit

Bybit to wschodząca giełda kryptowalutowych instrumentów pochodnych Peer to Peer (P2P), która chce zaistnieć w rosnącym sektorze handlu kryptowalutami / dźwignią. Pomimo powstania dopiero w marcu 2018 r., Bybit okazał się popularny wśród społeczności handlującej kryptowalutami i wdraża klientów w imponującym tempie.

Giełda umożliwia handlowcom z całego świata angażowanie się w lewarowany handel depozytem zabezpieczającym w wybranej gamie produktów kryptograficznych, a aktywa cyfrowe, takie jak BTC, ETH, EOS i XRP, można handlować przy użyciu dźwigni do 100x.

Z siedzibą w Singapurze, Bybit działa jako giełda ściśle kryptowalutowa, nie wymaga od swoich użytkowników przeprowadzania rygorystycznej weryfikacji KYC i obecnie generuje codzienny obrót o wartości blisko 1 mld USD.

Strona domowa BybitStrona domowa Bybit

Bybit zawiera również najnowocześniejszą technologię, solidne protokoły bezpieczeństwa i dedykowaną usługę obsługi klienta, która ma na celu pomóc giełdzie konkurować z wiodącymi na rynku dostawcami usług obrotu instrumentami pochodnymi.

Odwiedź Bybit

Kto jest za ByBit?

Bybit została założona w marcu 2018 roku przez Bena Zhou, a wcześniej ugruntował swoją pozycję w świecie Fintech, pracując jako dyrektor generalny XM w Chinach przez siedem lat.

XM jest wiodącym dostawcą usług brokerskich, a główny zespół Bybit wywodzi się z bankowości inwestycyjnej i branży Forex, a także jako pierwsi użytkownicy technologii blockchain.

Giełda jest zarejestrowana na Brytyjskich Wyspach Dziewiczych i ma swoją siedzibę główną w Singapurze oraz dodatkowe biura w Hongkongu i na Tajwanie.

Chociaż Bybit używa oficjalnej nazwy firmy Bybit Fintech Limited, jego numer rejestracyjny i szczegóły dotyczące rejestracji nie są obecnie publicznie dostępne, jednak zespół ma centralny adres pod adresem 6 Shenton Way, # 12-11 / 11A, Singapur, Singapur 068809, SG.

Zarys zespołu Bybit

Zespół podaje również szczegóły swojej publicznie dostępnej strony LinkedIn, a poza wybitnymi członkami Bena Zhou są Latica Qiu, która ma również doświadczenie w pracy dla XM, a zespół techniczny składa się z osób z doświadczeniem w pracy w wiodących firmach, takich jak Morgan Stanley, Tencent, Ping’an Bank i Nuoya Fortune.

Bybit LinkedIn

Na LinkedIn jest około 50 pracowników Bybit z profilami publicznymi i każdy może przejrzeć profile zespołu, aby lepiej zrozumieć osoby odpowiedzialne za wymianę.

Główne cechy Bybit

Jako platforma do handlu kryptowalutami P2P na krypto-pochodne, Bybit umożliwia handlowcom z różnych krajów udział w handlu przy użyciu dźwigni do 100x.

Traderzy z różnych krajów (z wyjątkiem USA) są obsługiwani, a Bybit zawiera szereg kluczowych funkcji, aby zapewnić swoim użytkownikom wydajne i responsywne doświadczenie w handlu kryptowalutami.

Funkcje ByBit

Obejmują one obsługę klienta, która obejmuje funkcję czatu na żywo, oraz funkcję szarej wersji, która zapewnia, że ​​konserwacja platformy jest przeprowadzana „w ruchu”, co skutkuje minimalnymi przestojami i zapewnia całodobowy dostęp do handlu na żywo..

Usługa P2P wykorzystuje również mechanizm cenowy mający na celu zapewnienie uczciwego i przejrzystego środowiska handlowego, a Bybit integruje się również z TradingView, zapewnia wszechstronne narzędzia API i jest dostępny za pośrednictwem w pełni funkcjonalnych aplikacji mobilnych IOS i Android..

Inne kluczowe funkcje obejmują:

  • 1 Kliknij opcję Zamiana monet – Użytkownicy mogą łatwo wymieniać się między obsługiwanymi kryptowalutami z poziomu swoich kont
  • 100 000 TPS na kontrakt – To 10 razy więcej niż średnia w branży i nie powoduje przeciążeń
  • Dźwignia do 100x – Hojny system dźwigni Bybit pozwala na zwiększenie potencjału zysków
  • Przechowywanie portfela na zimno / wypłaty ręczne – Bybit zatrudnia chłodnię i przeprowadza trzy codzienne ręczne wypłaty w celu wzmocnienia bezpieczeństwa
  • Nieograniczone wypłaty – Użytkownicy platformy mogą dokonywać praktycznie nieograniczonej liczby transakcji i wypłat
  • Brak KYC– Konta można otwierać i utrzymywać tylko za pomocą adresu e-mail i nazwy użytkownika

ByBit specjalizuje się obecnie w handlu lewarowanym i kontraktach wieczystych oraz umożliwia handlowcom zajmowanie zarówno długich, jak i krótkich pozycji w wybranej liczbie kryptowalut.

Kontrakty nie mają ustalonej daty wygaśnięcia, po której zostaną automatycznie rozliczone, a co najważniejsze, należy pamiętać, że jako platforma handlu instrumentami pochodnymi nie ma fizycznych transferów bitcoinów między kupującymi a sprzedającymi na ByBit.

Kluczowe cechy

Kontrakty są rozliczane dla każdego instrumentu bazowego, a ceny / ilości podawane są w szeregu wiodących walut fiducjarnych.

Rodzaje i limity kont Bybit

Wszyscy użytkownicy Bybit uzyskują dostęp do tego samego zakresu funkcji po otwarciu kont i mogą handlować wieczystymi kontraktami pochodnymi na kryptowaluty w Bitcoin, Ethereum, EOS i Ripple w stosunku do USD.

Wszyscy użytkownicy dokonują transakcji poprzez zawarcie umowy ze sprzedającym na przyszłą cenę danego składnika aktywów w trybie P2P.

Bybit obsługuje następujące lewarowane pary handlowe:

  • BTC / USD: 1: 100
  • ETH / USD: 1:50
  • EOS / USD: 1:50
  • XRP / USD: 1:50

Jako czysto kryptowaluta do wymiany kryptowalut, Bybit jest jedną z łatwiejszych platform, od których można zacząć i możesz utworzyć konto, używając tylko adresu e-mail.

Istnieje możliwość zarejestrowania się przy użyciu numeru telefonu komórkowego, co wymaga podania kraju, numeru telefonu oraz hasła.

Jak otworzyć konto w Bybit

Możesz zacząć od klikając na zakładkę „Zarejestruj się” w prawym górnym rogu strony. Tutaj możesz wybrać rejestrację e-mailową lub mobilną i wprowadzić niezbędne dane.

Rejestracja Bybit

Wybierając rejestrację za pomocą adresu e-mail, otrzymasz unikalny numer kodu weryfikacyjnego, który pozwoli Ci uzyskać dostęp do nowego konta.

Nowe bonusy na koncie

Obecnie każdy, kto się zarejestruje, może otrzymać premię w wysokości 5 USD za dokonanie pierwszego depozytu w wysokości ≥ 0,05 BTC, podczas gdy pierwszy depozyt w wysokości 0,5 BTC lub więcej daje bonus w wysokości 50 USD.

Konfiguracja konta Bybit

Stąd możesz przejść do swojego „Konta & Bezpieczeństwo ”w celu skonfigurowania nazwy użytkownika konta oprócz uwierzytelniania dwuskładnikowego (2FA).

Po zakończeniu konfigurowania ustawień konta możesz rozpocząć wpłatę jednej z obsługiwanych walut, klikając „Aktywa / Moje aktywa”.

Dokonywanie wpłat

Masz już pełny dostęp do platformy i możesz rozpocząć handel po zdeponowaniu środków i przekształceniu ich w aktywa, którymi chciałbyś handlować.

Ekran handlu bajbitami

Bybit Trading Arena

Kiedy testowaliśmy arena handlowa dla siebie, od początku odnieśliśmy wrażenie, że układ jest wyjątkowo czysty. Platforma wykorzystuje ciemne tło w nieco minimalistycznym wyglądzie, a każdy segment ekranu handlu jest uporządkowany przejrzyście i starannie.

Wymieniać się

Obejmuje to główny obszar wykresu, który wyświetla zielone i różowe świece, z książką zamówień i ostatnimi segmentami handlu wymienionymi po prawej stronie. Po prawej stronie masz możliwość ustawienia swoich parametrów handlowych, które możesz zrobić dla zleceń limitowanych, rynkowych i warunkowych.

Zanim Twoja transakcja zostanie zrealizowana, Bybit przedstawia pełne zestawienie Twojego zlecenia. Jest to szczególnie przydatne, biorąc pod uwagę złożoność związaną z kontraktami pochodnymi.

Jeśli chodzi o analizę wykresów, Bybit pozwala w pełni dostosować ekran handlowy. Ruchy świec wykresu można regulować w zakresie od 1, 3, 5 i 10 minut, aż do 1 miesiąca.

Możesz także wprowadzić zmiany w skali wykresu. Na przykład możesz dołączyć metryki, takie jak lewa i prawa oś, wartości procentowe, etykiety wskaźników i skale dziennika. Możesz także dostosować układ wykresu, w tym kolory i preferowaną strefę czasową.

Widok handlu

Podsumowując, podczas gdy arena handlowa oferuje przyjazną dla użytkownika platformę do handlu instrumentami pochodnymi, Bybit zapewnił, że jest odpowiedni zarówno dla początkujących, jak i bardzo doświadczonych traderów..

Teraz, gdy omówiliśmy główny ekran handlu, w kolejnej części naszej recenzji Bybit przyjrzymy się wpłatom i wypłatom.

Obsługiwane waluty

Bybit obecnie akceptuje tylko pliki ograniczona liczba walut cyfrowych w tym BTC, ETH, EOS, XRP i USDT. Każda waluta może być zarówno wpłacana, jak i wypłacana, ale Bybit nie obsługuje obecnie żadnych walut fiducjarnych.

Jednak fundusze mogą być wyświetlane w następujących walutach:

  • GBP
  • EUR
  • USD
  • AUD
  • CHAM
  • CNY
  • CHF
  • HKD
  • JPY
  • KRW

Wpłaty / Wypłaty

Nie ma minimalnych wymagań dotyczących depozytu; jednakże Bybit egzekwuje następujące minimalne kwoty wypłat.

Moneta Minimum

Kaucja

Minimum

Wycofanie

Opłata dla górnika
BTC Brak minimum 0,002 BTC 0,0005 BTC
ETH Brak minimum 0,02ETH 0,01 ET
EOS Brak minimum 0.2EOS 0.1EOS
XRP Brak minimum 20XRP 0,25XRP

Bybit przetwarza wypłaty ręcznie trzy razy dziennie o 0800, 1600 i 2400 (UTC), a ostateczny czas wypłat wynosi 30 minut przed planowanym czasem przetwarzania wypłat. Wszystkie wypłaty są zapisywane na Twoim portfelu od 1 do 2 godzin po sprawdzeniu.

Opłaty i prowizje ByBit

Bybit nie pobiera żadnych opłat za wpłaty ani wypłaty, chociaż opłata górnicza ma zastosowanie do wszystkich transferów. Możesz jednak dostosować opłaty przy dokonywaniu wpłaty, jednak za pomocą wypłat; Poniższe stałe opłaty górnicze są stosowane niezależnie od kwoty wypłaty.

     Monety BTC ETH XRP EOS USDT
Opłaty za wydobycie 0,0005 0,01 0,25 0,1 5

Każde zlecenie zrealizowane na Bybit wiąże się z opłatą handlową, która jest potrącana z salda konta, chociaż nie wpływa to na początkowy depozyt zabezpieczający zlecenia. Ponadto animatorzy rynku, którzy zapewniają płynność i zwiększają głębokość portfela zamówień, otrzymują motywację w postaci ujemnej opłaty transakcyjnej, podczas gdy uczestnicy rynku, którzy postępują odwrotnie, otrzymują dodatnią opłatę transakcyjną.

Opłata transakcyjna = wartość pozycji x stawka opłaty transakcyjnej

Umowy wieczyste Najwyższa dźwignia Maker Rabat Opłata za uczestnika
BTC / USD 100x -0,025% 0,075%
ETH / USD 50x -0,025% 0,075%
XRP / USD 50x -0,025% 0,075%
EOS / USD 50x -0,025% 0,075%

Na przykład, jeśli Inwestor A kupuje 10000 kontraktów BTC / USD za pośrednictwem zlecenia rynkowego, a Inwestor B sprzedaje 10000 kontraktów BTC / USD za pomocą zlecenia z limitem, jeśli cena wykonania wynosi 8000 USD, to jest prawdziwe:

Opłata za przyjęcie dla Tradera A = 10000/8000 x 0,075% = 0,0009375 BTC

Rabat producenta dla Tradera B = 10000/8000 x -0,025% = -0,0003125 BTC

W związku z tym po wykonaniu transakcji Trader A zapłaci 0,0009375 BTC opłaty Taker, a Trader B otrzyma 0,0003125 BTC rabatu Maker..

Opłata za finansowanie

Opłata za finansowanie pozycji jest również pobierana na platformie, która jest wymieniana między pozycjami długimi i krótkimi. Opłata za finansowanie ma na celu zapewnienie, że ceny wymiany pozostają zakotwiczone w globalnej cenie spot, a finansowanie jest wymieniane bezpośrednio między kupującymi a sprzedającymi co 8 godzin.

Dodatnia stopa finansowania powoduje, że pozycje długie opłacają pozycje krótkie, a gdy staje się ona ujemna, posiadacze pozycji krótkich płacą posiadaczom pozycji długich. Nie jesteś obciążany kosztami w przypadku zamknięcia pozycji przed okresem finansowania.

Opłata za finansowanie jest obliczana w następujący sposób: opłata za finansowanie = wartość pozycji * stopa finansowania. Wartość pozycji = ilość kontraktu / cena rynkowa. Jeśli, na przykład, o godzinie 8:00 UTC posiadasz pozycję długą na kontrakty 10000 BTC / USD, a cena rynkowa wynosi 4000 USD. Zakładając, że stopa finansowania wynosi 0,02%, wartość pozycji wyniesie 10000/4000 = 2,5 BTC, a opłata za finansowanie wynosi 2,5 BTC * 0,02% = 0,0005 BTC.

Typy zamówień bajtowych

Bybit obejmuje wiele typów zleceń, w tym standardowe zlecenia rynkowe, które pozwalają na przetwarzanie transakcji natychmiast po naciśnięciu przycisku po bieżącym kursie rynkowym. Zlecenia z limitem pozwalają Ci wybrać cenę, po której chcesz, aby Twoje zlecenie zostało wykonane i dają Ci większą elastyczność. Możesz „Kupować / Długie” lub „Sprzedawać / Krótko”, korzystając z dowolnego typu zlecenia w serwisie Bybit.

Zamówienia warunkowe

Zlecenia warunkowe są realizowane po wystąpieniu z góry określonego zdarzenia, które może obejmować osiągnięcie określonego poziomu ceny, a podczas konfigurowania zamówienia warunkowego Bybit zapewnia następujące dodatkowe opcje zamówienia.

  • Post-Only – zapłacisz tylko opłatę producenta, ponieważ nawet jeśli Twoja cena limitowa pobierze płynność z książek, nadal będzie przetwarzana jako zamówienie producenta.
  • Zamknij po wyzwoleniu – ta opcja gwarantuje, że Twój stop loss zmniejszy Twoją pozycję niezależnie od innych otwartych zleceń.

Zamówienia warunkowe

  • GoodTillCancelled – wyniki w Twoim zamówieniu pozostają otwarte do momentu jego wypełnienia lub anulowania.
  • ImmediateOrCancel – Ta opcja umożliwia natychmiastowe zrealizowanie zamówienia, a jeśli nie, automatyczne anulowanie.
  • FillOrKill – Twoje zamówienie zostanie anulowane, jeśli nie zostanie wypełnione jedną transakcją.

Wszystkie zlecenia warunkowe można skonfigurować na karcie Zlecenia warunkowe i wybierając z opcji u dołu pola.

Dźwignia Bybit

Jeśli masz nieco większy apetyt na ryzyko, z przyjemnością dowiesz się, że platforma Bybit obsługuje handel z dźwignią. Wysokość oferowanej dźwigni będzie zależeć od kontraktu pochodnego, którym planujesz handlować.

Na przykład, jeśli handlujesz BTC / USD lub ETH / USD, będziesz mógł handlować do 100x. Z drugiej strony, EOS / USD i XRP / USD są ograniczone do 25x, choć jest to nadal znaczna dźwignia, z którą można handlować. W związku z tym upewnij się, że dobrze rozumiesz, jak działa dźwignia, zanim jej użyjesz, ponieważ w rzeczywistości – możesz stracić całą równowagę.

Ponadto Bybit zainstalował również poziomy limitów ryzyka na każdym z czterech swoich kontraktów pochodnych. Jednak nie powinno to mieć na Ciebie wpływu, chyba że jesteś inwestorem na poziomie instytucjonalnym, ponieważ możesz handlować do 100 BTC lub 300 ETH na poziomie 100x, zanim Twoje limity zostaną zmniejszone.

Jeśli chodzi o koszty finansowania, jest to naliczane na dwóch głównych frontach. W szczególności obejmuje to stopę procentową i wszelkie odpowiednie czynniki premii / dyskonta. Finansowanie odbywa się co osiem godzin.

Obsługiwane kraje

Obecnie Bybit akceptuje użytkowników z następujących krajów:

  • Zjednoczone Królestwo
  • Niemcy
  • Francja
  • Australia
  • Kanada
  • Włochy
  • Hiszpania
  • Brazylia
  • Chiny
  • Japonia
  • Indie
  • Portugalia
  • Norwegia
  • Szwecja
  • Holandia
  • Austria
  • Szwajcaria
  • Peru
  • Argentyna
  • Ukraina
  • Irlandia
  • Rumunia
  • Polska
  • Belgia

W tej chwili platforma nie jest dostępna dla mieszkańców następujących lokalizacji:

  • Stany Zjednoczone Ameryki
  • Québec
  • Singapur
  • Kuba
  • Krym
  • Sewastopol
  • Iran
  • Syria
  • Korea Północna
  • Sudan

Jak odpowiedni jest Bybit dla początkujących?

Od samego początku należy pamiętać, że Bybit nie jest odpowiedni dla początkujących. Praktyka handlu lewarowanego może skutkować większymi stratami niż początkowo oczekiwano, a niestabilny charakter rynków kontraktów terminowych sprawia, że ​​są one częścią sektora kryptowalut, które najlepiej pozostawić bardziej doświadczonym handlowcom do nawigacji.

To powiedziawszy, Bybit zapewnia szereg zasobów, które pozwalają doświadczonym traderom na dalsze doskonalenie swoich umiejętności i poszerzanie wiedzy handlowej. Obejmują one testnet Bybit i funkcję handlu demo oraz Centrum pomocy, które zawiera obszerną sekcję FAQ, która obejmuje typowe pytania, które mogą mieć użytkownicy.

Co bardzo ważne, ByBit oferuje również funkcjonalność czatu na żywo i dedykowane e-maile do obsługi klienta / IT. Zespół dba również o utrzymanie szerokiej gamy kanałów mediów społecznościowych, w tym grupy Telegram i strony na Facebooku, która pomaga zapewnić ich łatwy dostęp.

Centrum wsparcia Bybit

Inne przydatne funkcje obejmują kompleksowe wykresy handlowe poprzez integrację z TradingView, aplikację mobilną dostępną zarówno dla urządzeń z systemem IOS, jak i Android oraz narzędzia API, które umożliwiają podłączenie botów handlowych lub innych aplikacji, które wymagają danych z Bybit.

Ponadto brak limitów handlowych, wysoki poziom płynności i włączenie szerokiej gamy rodzajów zleceń odpowiadają bardziej doświadczonym praktykom, a platforma została zaprojektowana tak, aby była w stanie sprostać wymaganiom handlowców o wysokiej częstotliwości..

Bardziej aktywni handlowcy mogą być również zainteresowani Programem polecającym Bybit, który przewiduje wypłatę premii w wysokości 10 USD każdemu, kto poleci znajomego na platformę, który wpłaci co najmniej 0,02 BTC.

Program poleceń Bybit

Na koniec warto wspomnieć, że Bybit oferuje użytkownikom szansę na zdobycie bonusów za polecenie. Za każdego nowego członka, którego możesz polecić, otrzymasz równowartość w Bitcoinach w wysokości 10 USD.

Użytkownik, którego polecasz, musi wpłacić co najmniej 0,02 BTC. W chwili pisania tego artykułu premia za polecenie jest dostępna tylko dla tych, którzy zasilają swoje konto za pomocą BTC, co oznacza, że ​​depozyty ETH, XRP i EOS nie pozwolą Ci ubiegać się o premię.

Jak bezpieczne jest Bybit?

Wymianie udało się zachować odporność na wszelkie potencjalne hacki, ale należy się tego spodziewać, biorąc pod uwagę jej względną młodość. Zespół stojący za Bybit korzysta z szeregu protokołów bezpieczeństwa, które obejmują pełne szyfrowanie SSL na stronie internetowej, aby chronić wszystkie Twoje dane osobowe.

Konta użytkowników są również chronione za pomocą uwierzytelniania dwuskładnikowego (2FA), które może przybrać formę wiadomości e-mail, SMS-a lub weryfikacji aplikacji zewnętrznej.

Bybit utrzymuje również, że 100% środków klientów jest przechowywanych przy użyciu deterministycznego systemu portfela zimnego, a tylko niewielkie ilości środków są przechowywane w gorących portfelach, aby umożliwić natychmiastowe wypłaty.

Korzystanie z systemu cold wallet z wieloma podpisami zwiększa bezpieczeństwo platformy, a zespół przetwarza również wypłaty ręcznie trzy razy dziennie, aby ograniczyć możliwość uzyskania dostępu do środków przez hakerów.

Zespół opracował również system aktualizacji Grey, w którym konserwacja platformy jest wykonywana „w ruchu”, co skutkuje minimalnymi przestojami i zapewnia traderom ciągły dostęp do handlu na żywo, ograniczając w ten sposób możliwość „utraconych” transakcji. Aby zapewnić płynny i wydajny handel, firma Bybit oblicza ceny indeksów, pobierając dane z trzech giełd, a mianowicie Coinbase Pro, Bitstamp i Kraken (po 33,3%), a także korzysta z funduszu ubezpieczeniowego, który chroni fundusze użytkowników, nawet jeśli miało dojść do wielu niekorzystnych sytuacji.

Fundusz ubezpieczeniowy

Fundusz ma na celu zmniejszenie możliwości automatycznego delewarowania, a gdy zlikwidowane zlecenie jest zamykane po cenie niższej niż cena upadłości, Bybit wykorzystuje saldo funduszu ubezpieczeniowego do pokrycia luki. W tym przypadku automatyczne delewarowanie jest uruchamiane tylko wtedy, gdy fundusz ubezpieczeniowy jest niewystarczający.

W trakcie likwidacji saldo Funduszu Ubezpieczeniowego rośnie i maleje w zależności od różnicy ceny pomiędzy ostateczną Ceną Likwidacji a Ceną Upadłości każdej zlikwidowanej pozycji. W rezultacie:

  • W przypadku możliwości przeprowadzenia likwidacji na rynku po cenie lepszej niż cena upadłości, pozostała marża zostanie doliczona do Funduszu Ubezpieczeniowego.
  • I odwrotnie, gdy ostateczna cena wykonania jest gorsza niż cena upadłości, strata na kontrakcie zostanie pokryta przez Fundusz Ubezpieczeniowy.

Na przykład, trader posiadający długą pozycję na BTC / USD z ceną likwidacji 7000 USD i ceną upadłościową wynoszącą 6950 USD zostanie zlikwidowany, gdy cena rynkowa osiągnie 7000 USD. Jeśli ta pozycja może zostać zlikwidowana za jakąkolwiek cenę wyższą niż 6950 USD, wówczas pozostała marża w BTC zostanie przekazana na rzecz Funduszu Ubezpieczeniowego. Ponadto, jeśli ostateczna cena wykonania jest niższa niż 6950 USD, fundusz ubezpieczeniowy zostanie wykorzystany na pokrycie straty na kontrakcie.

W przypadku, gdy fundusz ubezpieczeniowy nie jest wystarczający do pokrycia różnicy między ostateczną ceną wykonania a ceną upadłości, całą likwidację przejmuje system automatycznego delewarowania. Użytkownicy Bybit mogą śledzić aktualne saldo funduszu ubezpieczeniowego, sprawdzając Dzienne saldo funduszu ubezpieczeniowego.

Wniosek

Została założona w marcu 2018 roku, Bybit jest wciąż stosunkowo nowym operatorem pod względem handlu instrumentami pochodnymi na kryptowaluty, ale stał się poważną alternatywą dla bardziej uznanych platform, takich jak BitMEX.

Chociaż jest odpowiedni dla szerokiego grona handlowców i zapewnia cenne zasoby, takie jak sieć testowa, która umożliwia prowadzenie szeroko zakrojonego handlu demo, Bybit wyróżnia się w zakresie obsługi bardziej doświadczonych inwestorów o dużym wolumenie / częstotliwości.

Brak wymogów KYC oraz brak rzeczywistych limitów handlowych lub depozytów / wypłat na platformie jest odpowiedni dla każdego, kto chce anonimowo handlować dużymi kwotami, a niezmiennie wysokie poziomy płynności są również odpowiednie dla każdego, kto chce skorzystać z nagłych wahań na rynku, dokonując szybkie wpłaty na platformę.

Pomimo wciąż rozwijającej się platformy, Bybit zawiera szereg funkcji technicznych, zabezpieczających i handlowych, które umożliwią mu ugruntowanie swojej pozycji pośród rosnącej konkurencji, gdy rosnąca liczba giełd kryptowalut rzuca swoje czapki na handel futures pierścień.

Podsumowując, Bybit jest odpowiedni dla każdego, kto zajmuje się handlem na kryptowalutach i stanowi realną alternatywę dla usług już oferowanych przez giełdy, takie jak BitMEX, PrimeXBT, Huobi i Deribit.

Ponownie, ponieważ handel z depozytem zabezpieczającym nie jest tak naprawdę odpowiedni dla mniej doświadczonych traderów lub nikogo na początku swojej przygody handlowej, prawdopodobnie dobrym pomysłem jest utworzenie konta testnet i spędzenie znacznej ilości czasu na przeprowadzaniu transakcji demo z funduszami testnet określić, czy handel z depozytem zabezpieczającym i / lub Bybit jest rozwiązaniem, którego szukasz.

Odwiedź Bybit

Bybit

src = “~ obrazy \ bybit-recenzja-kryptowaluta-pochodne-platformy-handlu.jpg”

alt = “Bybit”

class = “foto-wrapup wppr-product-image” /> 8.6

Łatwość użycia

8.0 / 10

Reputacja

8.0 / 10

Opłaty

9,0 / 10

Obsługa klienta

9,0 / 10

Metody Płatności

9,0 / 10

Plusy

  • Niskie opłaty
  • Konta anonimowe
  • Solidna obsługa klienta
  • Dobre poziomy płynności
  • Zaawansowana technologia

Cons

  • Mały zakres aktywów
  • Względnie nowa wymiana
  • Stany Zjednoczone nie są obsługiwane

Odwiedzić {"@kontekst":"http: \ / \ / schema.org \ /","@rodzaj":"Produkt","Nazwa":"Bybit","wizerunek":"https: \ / \ / blockonomi-9fcd.kxcdn.com \ / wp-content \ / uploads \ / 2019 \ / 07 \ /bybit-review.jpg","opis":"Bybit to wschodząca giełda kryptowalutowych instrumentów pochodnych Peer to Peer (P2P), która chce ugruntować swoją pozycję w rosnącym sektorze handlu kryptowalutami \ / dźwignią finansową. Pomimo tego, że został założony dopiero w marcu 2018 roku, Bybit okazał się popularny wśród społeczności handlującej kryptowalutami i dociera do klientów w imponującym tempie. Giełda pozwala handlowcom w pobliżu…","oferuje": {"@rodzaj":"Oferta","Cena £":"0,00","priceCurrency":"$","sprzedawca": {"@rodzaj":"Osoba","Nazwa":"Eugene Kem"}},"przejrzeć": {"@rodzaj":"Przejrzeć","recenzjaRating": {"@rodzaj":"Ocena","najlepsza ocena":"10","najgorsza ocena":"0","ratingValue":"8.60"},"Nazwa":"Bybit","reviewBody":"Bybit to wschodząca giełda kryptowalutowych instrumentów pochodnych Peer to Peer (P2P), która chce ugruntować swoją pozycję w rosnącym sektorze handlu kryptowalutami \ / dźwignią finansową. Pomimo powstania dopiero w marcu 2018 roku, Bybit okazał się popularny wśród społeczności handlującej kryptowalutami i pozyskuje klientów w imponującym tempie. \ R \ n \ r \ nGiełda umożliwia handlowcom z całego świata angażowanie się w lewarowany handel margin wybierz gamę produktów kryptograficznych, a aktywa cyfrowe, takie jak BTC, ETH, EOS i XRP, mogą być przedmiotem obrotu przy użyciu dźwigni do 100x. \ r \ n \ r \ nZ siedzibą w Singapurze firma Bybit działa wyłącznie jako giełda kryptowalutowa , nie wymaga od swoich użytkowników przeprowadzania rygorystycznej weryfikacji KYC, a obecnie generuje codzienne transakcje o wartości blisko 1 mld USD. \ r \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nBybit wykorzystuje również najnowocześniejszą technologię i solidne protokoły bezpieczeństwa oraz dedykowaną usługę obsługi klienta, która ma na celu pomóc giełdzie konkurować z wiodącymi dostawcami usług obrotu instrumentami pochodnymi. \ r \ nVisit Bybit \ r \ n \ r \ nKto jest za ByBit? \ r \ nBybit została założona w marcu 2018 przez Bena Zhou, a wcześniej zadomowił się w świecie Fintec h pracując jako dyrektor generalny XM \ u2019 w Chinach przez siedem lat. \ r \ n \ r \ nXM jest wiodącym dostawcą usług brokerskich, a główny zespół Bybit \ u2019 pochodzi z bankowości inwestycyjnej i branży Forex, a także jest wczesnych użytkowników technologii blockchain. \ r \ n \ r \ nGiełda jest zarejestrowana na Brytyjskich Wyspach Dziewiczych i ma swoją siedzibę w Singapurze oraz dodatkowe biura w Hongkongu i na Tajwanie. \ r \ n \ r \ nGdy Bybit przechodzi przez oficjalną firmę nazwa Bybit Fintech Limited, jej numer rejestracyjny i szczegóły dotyczące rejestracji nie są obecnie publicznie dostępne, jednak zespół ma centralny adres pod adresem \ u00a0 6 Shenton Way, # 12-11 \ / 11A, Singapur, Singapur 068809, SG. \ r \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nZespół podaje również szczegóły swojej publicznie dostępnej strony LinkedIn, a oprócz wybitnych członków Bena Zhou jest Latica Qiu, która ma również doświadczenie w pracy dla XM, a zespół techniczny obejmuje osoby z doświadczeniem w pracy w wiodących firmach, takich jak Morgan S. tanley, Tencent, Ping’an Bank i Nuoya Fortune. \ r \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nNa LinkedIn jest około 50 pracowników Bybit z profilami publicznymi i każdy może przeglądać profile zespołu, aby uzyskać lepsze zrozumienie ludzi stojących za giełdą. \ r \ nBybit \ u2019s Główne cechy \ r \ nJako platforma handlowa od kryptowalut do kryptowalut, Bybit umożliwia handlowcom z różnych krajów uczestniczenie w handlu z dźwignią nawet 100x. \ r \ n \ r \ nTraders z różnych krajów (z wyjątkiem USA) są obsługiwani, a Bybit zawiera szereg kluczowych funkcji, aby zapewnić swoim użytkownikom wydajne i responsywne doświadczenie w handlu kryptowalutami. \ r \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ n Obejmują one obsługę klienta, która obejmuje funkcję czatu na żywo, oraz funkcję w wersji Gray, która zapewnia przeprowadzenie konserwacji platformy \ u201d po zakończeniu pracy, co minimalizuje przestoje i zapewnia całodobowy dostęp do handel na żywo. \ r \ n \ r \ nUsługa P2P również korzysta z mechanizmu wyceny m ma na celu zapewnienie uczciwego i przejrzystego środowiska handlowego, a Bybit integruje się również z TradingView, zapewnia wszechstronne narzędzia API i jest dostępny poprzez w pełni funkcjonalne aplikacje mobilne IOS i Android. \ r \ n \ r \ nInne kluczowe funkcje obejmują: \ r \ n \ r \ n \ t1 Zamiana monet Click Coin \ u2013 Użytkownicy mogą z łatwością wymieniać się między obsługiwanymi kryptowalutami na swoich kontach \ r \ n \ t100 000 TPS na kontrakt \ u2013 To jest 10 razy więcej niż średnia w branży i nie powoduje przeciążenia \ r \ n \ tDźwignia do 100x \ u2013 Hojny system dźwigni Bybit \ u2019 pozwala na zwiększenie potencjału zysku \ r \ n \ t Przechowywanie w zimnym portfelu \ / Wypłaty ręczne \ u2013 Bybit korzysta z chłodni i przeprowadza trzy codzienne wypłaty ręczne w celu wzmocnienia bezpieczeństwa \ r \ n \ tNieograniczone wypłaty \ u2013 Użytkownicy platformy mogą dokonywać praktycznie nieograniczonej liczby transakcji i wypłat \ r \ n \ tNie KYC \ u2013 Konta można otwierać i utrzymywać tylko za pomocą adresu e-mail i nazwy użytkownika \ r \ n \ r \ nByBit obecnie specjalizuje się w handlu lewarowanym i pe kontrakty wieczyste i pozwala inwestorom zajmować zarówno długie, jak i krótkie pozycje w wybranej liczbie kryptowalut. \ r \ n \ r \ nKontrakty nie mają ustalonej daty wygaśnięcia, po której będą automatycznie rozliczane, a co najważniejsze, jest to klucz aby pamiętać, że jako platforma handlu instrumentami pochodnymi nie ma fizycznych transferów Bitcoinów między kupującymi a sprzedającymi na ByBit. \ r \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nKontrakty są rozliczane w każdym instrumencie bazowym, z cenami \ / ilości kwotowane w wielu wiodących walutach fiducjarnych. \ r \ nTypy i limity kont Bitcoin \ r \ nUżytkownicy Bybit uzyskują dostęp do tego samego zakresu funkcji po otwarciu rachunków i mogą handlować wieczystymi kontraktami pochodnymi na kryptowaluty w Bitcoin, Ethereum, EOS i Ripple w stosunku do USD. \ R \ n \ r \ nWszyscy użytkownicy zawierają umowę ze sprzedawcą na przyszłą cenę danego zasobu w trybie P2P. \ R \ n \ r \ nBybit obsługuje następujące pary lewarowane: \ r \ n \ r \ n \ tBTC \ / USD: 1: 100 \ r \ n \ tETH \ / USD: 1:50 \ r \ n \ tEO S \ / USD: 1:50 \ r \ n \ tXRP \ / USD: 1:50 \ r \ n \ r \ nJako czysto kryptowalutowa giełda kryptowalut Bybit jest jedną z łatwiejszych platform do rozpoczęcia i możesz utwórz konto, używając tylko adresu e-mail. \ r \ n \ r \ nIstnieje możliwość zarejestrowania się za pomocą numeru telefonu komórkowego i wymaga to podania kraju, numeru telefonu oraz hasła. \ r \ nJak to zrobić Otwórz konto w Bybit \ r \ nMożesz zacząć, klikając kartę \ u201c Zarejestruj się \ u201d w prawym górnym rogu strony. W tym miejscu możesz wybrać rejestrację e-mailową lub mobilną i wprowadzić niezbędne dane. \ R \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nW przypadku rejestracji przy użyciu adresu e-mail otrzymasz niepowtarzalny numer kodu weryfikacyjnego, który pozwoli Ci uzyskać dostęp do Twojego nowego konta. \ r \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nObecnie każdy, kto się zarejestruje, może otrzymać premię w wysokości 5 USD za pierwszą wpłatę \ u22650,05BTC podczas pierwszej wpłaty 0,5 BTC lub więcej daje premię w wysokości 50 USD. \ r \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nOd tego miejsca możesz przejść do swojego konta \ u201c & Zabezpieczenia \ u201d ustawienia w celu skonfigurowania nazwy użytkownika konta oprócz uwierzytelniania dwuskładnikowego (2FA). \ R \ n \ r \ nPo zakończeniu konfigurowania ustawień konta możesz rozpocząć wpłatę jednej z obsługiwanych walut, klikając \ u201cAktywa \ / Moje aktywa \ u201d. \ r \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nMasz już pełny dostęp do platformy i możesz rozpocząć handel po zdeponowaniu środków i przekształceniu ich w aktywa, które chciałby handlować. \ r \ n \ r \ n \ r \ nBybit Trading Arena \ r \ nGdy sami przetestowaliśmy tę arenę handlową, od razu odnieśliśmy wrażenie, że układ jest wyjątkowo czysty. Platforma wykorzystuje ciemne tło w nieco minimalistycznym wyglądzie, a każdy segment ekranu handlu jest uporządkowany przejrzyście i starannie. \ R \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ n Obejmuje to główny obszar wykresu, który jest zielony i różowy świece, z książką zamówień i ostatnimi segmentami handlu po prawej stronie. Po prawej stronie masz możliwość ustawienia swoich parametrów handlowych, które możesz wykonać dla zleceń limitowanych, rynkowych i warunkowych. \ R \ n \ r \ nPrzed wykonaniem transakcji Bybit przedstawia pełne zestawienie twoich zamówienie. Jest to szczególnie przydatne, biorąc pod uwagę złożoność związaną z kontraktami pochodnymi. \ R \ n \ r \ nJeśli chodzi o analizę wykresów, Bybit pozwala w pełni dostosować ekran handlowy. Ruchy świec wykresu można regulować w zakresie od 1, 3, 5 i 10 minut, aż do 1 miesiąca. \ R \ n \ r \ nMożesz także wprowadzić zmiany w skali wykresu. Na przykład możesz dołączyć metryki, takie jak lewa i prawa oś, wartości procentowe, etykiety wskaźników i skale dziennika. Możesz także dostosować układ wykresu, w tym kolory i preferowaną strefę czasową. \ R \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nWszystko, podczas gdy arena handlowa oferuje przyjazną dla użytkownika platformę aby handlować instrumentami pochodnymi, firma Bybit zapewniła, że ​​jest ona odpowiednia zarówno dla początkujących, jak i bardzo doświadczonych inwestorów. \ r \ n \ r \ nTak więc teraz, gdy omówiliśmy główny ekran handlu, w następnej części naszej recenzji Bybit zamierzamy spójrz na wpłaty i wypłaty. \ r \ nObsługiwane waluty \ r \ nBybit akceptuje obecnie tylko ograniczoną liczbę walut cyfrowych, w tym BTC, ETH, EOS, XRP i USDT. Każda waluta może być zarówno wpłacana, jak i wypłacana, ale firma Bybit nie obsługuje obecnie żadnych walut fiducjarnych. \ R \ n \ r \ nJednak fundusze mogą być wyświetlane w następujących walutach: \ r \ n \ r \ n \ tGBP \ r \ n \ tEUR \ r \ n \ tUSD \ r \ n \ tAUD \ r \ n \ tCAD \ r \ n \ tCNY \ r \ n \ tCHF \ r \ n \ tHKD \ r \ n \ tJPY \ r \ n \ tKRW \ r \ n \ r \ nDepozyty \ / Wypłaty \ r \ nNie ma żadnych minimalnych wymagań dotyczących depozytu; jednak Bybit wymusza następujące minimalne kwoty wypłat. \ r \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nWypłata \ r \ nMinimalna \ r \ nWpłata \ r \ nMinimalna \ r \ nWypłata \ r \ nOpłata minimalna \ r \ n \ r \ n \ r \ nBTC \ r \ nBrak minimum \ r \ n0.002BTC \ r \ n0.0005BTC \ r \ n \ r \ n \ r \ nETH \ r \ nBrak minimum \ r \ n0.02ETH \ r \ n0.01ETH \ r \ n \ r \ n \ r \ nEOS \ r \ nBrak minimum \ r \ n0,2EOS \ r \ n0.1EOS \ r \ n \ r \ n \ r \ nXRP \ r \ nBrak minimum \ r \ n20XRP \ r \ n 0,25XRP \ r \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nBybit przetwarza wypłaty ręcznie trzy razy dziennie o 0800, 1600 i 2400 (UTC), a ostateczny czas wypłat to 30 minut przed planowanym czasem przetwarzania wypłat. Wszystkie wypłaty są zapisywane w Twoim portfelu w ciągu 1 do 2 godzin po sprawdzeniu. \ R \ nOpłaty i prowizje firmy ByBit \ r \ nBybit nie pobiera żadnych opłat za wpłaty ani wypłaty, chociaż wszystkie przelewy podlegają opłacie górniczej. Możesz jednak dostosować opłaty przy dokonywaniu wpłaty, jednak za pomocą wypłat; następujące stałe opłaty za kopanie są stosowane niezależnie od kwoty wypłaty. \ r \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ n \ u00a0 \ u00a0 \ u00a0 Monety \ r \ nBTC \ r \ nETH \ r \ nXRP \ r \ nEOS \ r \ nUSDT \ r \ n \ r \ n \ r \ nGórnictwo \ u00a0Opłaty \ r \ n0,0005 \ r \ n0.01 \ r \ n0,25 \ r \ n0,1 \ r \ n5 \ r \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nKażde zlecenie zrealizowane na Bybit wiąże się z opłatą handlową, która jest odejmowana od salda konta, chociaż nie ma to wpływu na początkowy depozyt zabezpieczający zlecenia . Ponadto animatorzy rynku, którzy zapewniają płynność i zwiększają głębokość rynkową portfela zamówień, otrzymują zachętę w postaci ujemnej opłaty transakcyjnej, podczas gdy uczestnicy rynku, którzy postępują odwrotnie, są obciążani dodatnią opłatą transakcyjną. \ R \ n \ r \ nOpłata handlowa = wartość pozycji x stawka opłaty transakcyjnej \ r \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nKontrakty wieczyste \ r \ nNajwyższa dźwignia \ r \ nRabat od producenta \ r \ nOpłata za torbę \ r \ n \ r \ n \ r \ nBTC \ / USD \ r \ n100x \ r \ n-0,025% \ r \ n0,075% \ r \ n \ r \ n \ r \ nETH \ / USD \ r \ n50x \ r \ n-0,025 % \ r \ n0,075% \ r \ n \ r \ n \ r \ nXRP \ / USD \ r \ n50x \ r \ n-0,025% \ r \ n0,075% \ r \ n \ r \ n \ r \ nEOS \ / USD \ r \ n50x \ r \ n-0,025% \ r \ n0,075% \ r \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nJeśli na przykład , Inwestor A kupuje kontrakty 10 000 BTC \ / USD za pośrednictwem zlecenia rynkowego, a Inwestor B sprzedaje kontrakty 10 000 BTC \ / USD za pomocą zlecenia z limitem, jeśli cena wykonania wynosi 8 000 USD, wtedy jest prawdziwe: \ r \ n \ r \ n Opłata za Taker dla tradera A = 10000 \ / 8000 x 0,075% = 0,0009375 BTC \ r \ nRabat producenta dla tradera B = 10000 \ / 8000 x -0,025% = -0,0003125 BTC \ r \ n \ r \ nDlatego po wykonaniu transakcji inwestor A zapłacić 0,0 009375 BTC opłaty Taker, a Trader B otrzyma 0,0003125 BTC rabatu Maker. \ R \ nOpłata za finansowanie \ r \ nOpłata za finansowanie pozycji jest również stosowana na platformie, która jest wymieniana między pozycjami długimi i krótkimi. Opłata za finansowanie ma na celu zapewnienie, że ceny walutowe pozostają zakotwiczone w globalnej cenie spot, a finansowanie jest wymieniane bezpośrednio między kupującymi a sprzedającymi co 8 godzin. \ R \ n \ r \ nDodatnia stopa finansowania oznacza, że ​​pozycje długie opłacają pozycje krótkie, a kiedy staje się ujemna, posiadacze pozycji krótkiej płacą posiadaczom pozycji długich. Opłata nie zostanie naliczona, jeśli zamkniesz pozycję przed okresem finansowania. \ R \ n \ r \ nOpłata za finansowanie jest obliczana w następujący sposób: opłata za finansowanie \ u00a0 = wartość pozycji * stopa finansowania. Wartość pozycji = ilość kontraktu \ / cena mark. Jeśli na przykład o godzinie 8:00 UTC posiadasz pozycję długą na kontrakty 10 000 BTC \ / USD, a cena rynkowa wynosi 4000 USD. Zakładając, że stopa finansowania wynosi 0,02%, wartość pozycji wyniesie 10000 \ /4000=2,5 BTC, a \ u00a0 opłata za finansowanie \ u00a0wynosi 2,5 BTC * 0,02% = 0,0005BTC. \ R \ nTypy zleceń Bitcoin \ r \ nBybit zawiera szereg typów zleceń, w tym standardowe zlecenia rynkowe, które umożliwiają przetwarzanie transakcji natychmiast po naciśnięciu przycisku po bieżącym kursie rynkowym. Zlecenia z limitem pozwalają Ci wybrać cenę, po której chcesz, aby Twoje zlecenie zostało wykonane i dają Ci większą elastyczność. Możesz \ u201cBuy \ / Long \ u201d lub \ u201cSprzedawać \ / Short \ u201d, używając dowolnego typu zamówienia na Bbit. \ R \ nZamówienia warunkowe \ r \ nZamówienia warunkowe są realizowane po wystąpieniu określonego zdarzenia, które może obejmować dotarcie do określonego poziom ceny, a podczas konfigurowania zlecenia warunkowego Bybit zapewnia następujące dodatkowe opcje zamówienia. \ r \ n \ r \ n \ tPost-Only – zapłacisz tutaj tylko opłatę producenta, tak jakby limit ceny pobierał płynność z książek , nadal będzie przetwarzane jako zlecenie producenta. \ r \ n \ tZamknij po wyzwoleniu \ u2013 Ta opcja gwarantuje, że Twój stop loss zmniejszy Twoją pozycję niezależnie od innych otwartych zleceń. \ r \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ n \ tGoodTillCancelled \ u2013Rezultaty w Twoim zamówieniu pozostają otwarte do momentu jego wypełnienia lub anulowania. \ r \ n \ tImmediateOrCancel – Ta opcja umożliwia natychmiastowe zrealizowanie zamówienia, a jeśli nie, automatyczne anulowanie. \ r \ n \ tFillOrKill \ u2013 Twoje zlecenie zostanie anulowane, jeśli nie zostanie wypełnione jedną transakcją. \ r \ n \ r \ nWszystkie zlecenia warunkowe można ustawić w górę z karty Zlecenia warunkowe i wybierając opcję z opcji u dołu, jeśli pole. \ r \ nBybit Dźwignia \ r \ nJeśli masz nieco większy apetyt na ryzyko, z przyjemnością dowiesz się, że platforma Bybit obsługuje dźwignię handlowy. Oferowana kwota dźwigni będzie zależeć od kontraktu pochodnego, którym planujesz handlować. \ R \ n \ r \ nNa przykład, jeśli handlujesz BTC \ / USD lub ETH \ / USD, będziesz mógł handlować z kwotą do 100x. Z drugiej strony, EOS \ / USD i XRP \ / USD są ograniczone do 25x, aczkolwiek jest to nadal znaczna dźwignia, z którą można handlować. W związku z tym upewnij się, że dobrze rozumiesz, jak działa dźwignia, zanim jej użyjesz, ponieważ w rzeczywistości możesz stracić całe saldo. \ R \ n \ r \ nPonadto Bybit zainstalował również poziomy limitów ryzyka na każdym z nich swoich czterech kontraktów pochodnych. Jednak nie powinno to mieć na Ciebie żadnego wpływu, chyba że jesteś inwestorem instytucjonalnym, ponieważ możesz handlować do 100 BTC lub 300 ETH na poziomie 100x, zanim Twoje limity zostaną zmniejszone. \ R \ n \ r \ nW kategoriach kosztów finansowania, to jest naliczane na dwóch głównych frontach. W szczególności obejmuje to stopę procentową i odpowiednie czynniki premii \ / dyskonta. Finansowanie odbywa się co osiem godzin. \ R \ nObsługiwane kraje \ r \ nBybit obecnie przyjmuje użytkowników z następujących krajów: \ r \ n \ r \ n \ tWielka Brytania \ r \ n \ tNiemcy \ r \ n \ tFrancja \ r \ n \ tAustralia \ r \ n \ tKanada \ r \ n \ tWłochy \ r \ n \ tHiszpania \ r \ n \ tBrazylia \ r \ n \ tChiny \ r \ n \ tJaponia \ r \ n \ tIndie \ r \ n \ tPortugalia \ r \ n \ tNorwegia \ r \ n \ tSzwecja \ r \ n \ tHolandia \ r \ n \ tAustria \ r \ n \ tSzwajcaria \ r \ n \ tPeru \ r \ n \ tArgentina \ r \ n \ tUkraine \ r \ n \ tIrelandia \ r \ n \ tRomania \ r \ n \ tPolska \ r \ n \ tBelgia \ r \ n \ r \ nW tej chwili platforma nie jest dostępna dla mieszkańców następujących lokalizacji: \ r \ n \ r \ n \ tZjednoczone Stany Ameryki \ r \ n \ tQu \ u00e9bec \ r \ n \ tSingapur \ r \ n \ tKuba \ r \ n \ tCrimea \ r \ n \ tSevastopol \ r \ n \ tIran \ r \ n \ tSyria \ r \ n \ tKorea Północna \ r \ n \ tSudan \ r \ n \ r \ nJak odpowiedni jest Bybit dla początkujących? \ r \ n Od razu warto zauważyć, że Bybit nie jest \ u2019t odpowiedni dla początkujących. Praktyka handlu lewarowanego może skutkować większymi stratami niż początkowo oczekiwano, a zmienny charakter rynków kontraktów terminowych sprawia, że ​​są one częścią sektora kryptowalut, które najlepiej pozostawić do nawigacji bardziej doświadczonym handlowcom. \ R \ n \ r \ nPo stwierdzeniu, Bybit zapewnia szereg zasobów, które pozwalają doświadczonym traderom na dalsze doskonalenie swoich umiejętności i poszerzanie wiedzy handlowej. Należą do nich testnet Bybit i funkcja handlu demonstracyjnego oraz Centrum pomocy, które zawiera obszerną sekcję FAQ, która obejmuje typowe pytania użytkowników. \ R \ n \ r \ nDość ważne, ByBit oferuje również funkcjonalność czatu na żywo i dedykowane wiadomości e-mail dla klientów \ / Wsparcie IT. Zespół dba również o utrzymanie szerokiej gamy kanałów mediów społecznościowych, w tym grupy Telegram i strony na Facebooku, która pomaga zapewnić ich łatwy dostęp. \ R \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nInne przydatne funkcje obejmują wszechstronny handel wykresy poprzez integrację z TradingView, aplikacją mobilną dostępną zarówno dla urządzeń IOS, jak i Android oraz narzędziami API, które umożliwiają podłączenie botów handlowych lub innych aplikacji, które wymagają danych z Bybit. \ r \ n \ r \ nDodatkowo brak limity handlowe, wysokie poziomy płynności i włączenie szerokiej gamy typów zleceń są odpowiednie dla bardziej doświadczonych praktyków, a platforma została zaprojektowana tak, aby była w stanie sprostać wymaganiom inwestorów o wysokiej częstotliwości. \ r \ n \ r \ n zainteresuj się również Programem poleceń Bybit, w ramach którego każdemu, kto poleci znajomego na platformę i wpłaci co najmniej 0,02 BTC, otrzyma premię w wysokości 10 USD. \ r \ nProgram polecający firmy Bybit \ r \ nNa koniec Warto również wspomnieć, że Bybit oferuje u to szansa na zdobycie premii za polecenie. Za każdego nowego członka, którego możesz polecić, otrzymasz równowartość w Bitcoinach w wysokości 10 USD. \ R \ n \ r \ nUżytkownik, którego polecisz, musi zdeponować co najmniej 0,02 BTC. W chwili pisania tego artykułu premia za polecenie jest dostępna tylko dla tych, którzy zasilają swoje konto za pomocą BTC, co oznacza, że ​​depozyty ETH, XRP i EOS nie pozwolą Ci ubiegać się o premię. \ R \ nJak bezpieczne jest Bybit? \ R \ nGiełda udało mu się zachować odporność na wszelkie potencjalne ataki hakerskie, ale należy się tego spodziewać, biorąc pod uwagę jego względną młodość. Zespół stojący za Bybit korzysta z szeregu protokołów bezpieczeństwa, które obejmują pełne szyfrowanie SSL w witrynie w celu ochrony wszystkich danych osobowych. \ R \ n \ r \ nKonta użytkowników są również chronione za pomocą uwierzytelniania dwuskładnikowego (2FA), które może przyjmować formę wiadomości e-mail, SMS-ów lub weryfikacji aplikacji zewnętrznej. \ r \ n \ r \ nBybit utrzymuje również, że 100% środków klientów jest przechowywanych przy użyciu deterministycznego systemu portfela zimnego, a tylko niewielkie ilości środków są przechowywane w gorących portfelach aby umożliwić natychmiastowe wypłaty. \ r \ n \ r \ nUżywanie systemu cold wallet z wieloma podpisami zwiększa bezpieczeństwo platformy, a zespół przetwarza wypłaty ręcznie trzy razy dziennie, aby ograniczyć możliwość uzyskania przez hakerów dostępu do środków . \ r \ n \ r \ nZespół opracował również swój system aktualizacji wersji Gray, w którym prowadzona jest konserwacja platformy \ u201d, co skutkuje minimalnymi przestojami i zapewnia traderom ciągły dostęp do handlu na żywo, ograniczając w ten sposób możliwość \ u201clost \ u 201d transakcji. Aby zapewnić płynny i wydajny handel, firma Bybit oblicza ceny indeksów, pobierając dane z trzech giełd, a mianowicie Coinbase Pro, Bitstamp i Kraken (po 33,3%), a także korzysta z funduszu ubezpieczeniowego, który chroni fundusze użytkowników, nawet jeśli miało dojść do szeregu niekorzystnych sytuacji. \ r \ nFundusz ubezpieczeniowy \ r \ nFundusz ma na celu zmniejszenie możliwości automatycznego delewarowania, a gdy zlikwidowane zlecenie zostanie zamknięte po cenie niższej niż cena upadłości, Bybit korzysta z salda fundusz ubezpieczeniowy na pokrycie luki. W tym przypadku automatyczne delewarowanie jest uruchamiane tylko wtedy, gdy fundusz ubezpieczeniowy jest niewystarczający. \ R \ n \ r \ nPodczas likwidacji saldo \ u00a0Funduszu ubezpieczeniowego rośnie i maleje w zależności od różnicy w cenie między ostateczną Ceną likwidacyjną a Ceną upadłości każdego z nich pozycja zlikwidowana. \ u00a0W rezultacie: \ r \ n \ r \ n \ tJeśli można przeprowadzić likwidację na rynku po cenie lepszej niż cena upadłości, pozostała marża zostanie dodana do \ u00a0funduszu ubezpieczeniowego. \ r \ n \ tI odwrotnie, gdy ostateczna cena wykonania jest gorsza niż cena upadłości, utrata kontraktu będzie \ u00a0 pokryta \ u00a0 przez fundusz ubezpieczeniowy. \ r \ n \ r \ nNa przykład handlowiec mający długą pozycję na BTC \ / USD z ceną likwidacji na poziomie 7 000 USD i ceną upadłości na poziomie 6 950 USD spowoduje zlikwidowanie tej pozycji, gdy cena rynkowa osiągnie 7 000 USD. Jeśli ta pozycja może zostać zlikwidowana za jakąkolwiek cenę wyższą niż 6950 \ u00a0 USD, pozostała marża w BTC zostanie przekazana na fundusz ubezpieczeniowy. Ponadto, jeśli ostateczna cena realizacji jest niższa niż 6950 USD, wówczas fundusz ubezpieczeniowy zostanie wykorzystany na pokrycie utraty kontraktu. \ R \ n \ r \ nW przypadku, gdy fundusz ubezpieczeniowy jest niewystarczający, aby pokryć lukę między ostateczną realizacją cena i cena upadłości, całą likwidację przejmuje system automatycznego delewarowania. Użytkownicy Bybit mogą śledzić bieżące saldo funduszu ubezpieczeniowego, sprawdzając dzienne saldo funduszu ubezpieczeniowego. \ R \ nWniosek \ r \ nPo założeniu w marcu 2018 r. Firma Bybit jest nadal stosunkowo nowym operatorem w zakresie handlu instrumentami pochodnymi kryptowalut, ale pojawił się jako poważna alternatywa dla bardziej ugruntowanych platform, takich jak BitMEX. \ r \ n \ r \ nChociaż jest odpowiedni dla szerokiego grona handlowców i zapewnia cenne zasoby, takie jak sieć testowa, która umożliwia przeprowadzanie obszernego handlu demonstracyjnego, Bybit świeci w odniesieniu do obsługi bardziej doświadczonych traderów o dużym wolumenie \ / częstotliwości. \ r \ n \ r \ nBrak wymogów KYC, oprócz braku rzeczywistych limitów handlu lub depozytów \ / wypłat na platformie, jest odpowiedni dla każdego, kto chce handlować dużymi kwoty anonimowo, a niezmiennie wysokie poziomy płynności są również odpowiednie dla każdego, kto chce skorzystać z nagłych wahań na rynku, dokonując szybkich wpłat na platformę. \ r \ n \ r \ nMimo że wciąż rozwija się jako platforma, firma Bybit inco r zawiera szeroką gamę funkcji technicznych, zabezpieczających i handlowych, które pozwolą jej zaistnieć w środku rosnącej konkurencji, gdy rosnąca liczba giełd kryptowalut rzuca swoje czapki na ring handlu futures. \ r \ n \ r \ nW sumie, Bybit jest odpowiedni dla każdego, kto zajmuje się handlem na kryptowalutach i stanowi realną alternatywę dla usług już oferowanych przez giełdy, takie jak BitMEX, PrimeXBT, Huobi i Deribit. \ r \ n \ r \ nPonownie jako depozyt zabezpieczający handel nie jest tak naprawdę odpowiedni dla mniej doświadczonych traderów ani nikogo na początku swojej przygody handlowej, prawdopodobnie dobrym pomysłem jest utworzenie konta testnet i spędzenie znacznej ilości czasu na przeprowadzaniu transakcji demo z funduszami testnet w celu ustalenia, czy marża trading i \ / lub Bybit to rozwiązanie, którego szukasz. \ r \ nOdwiedź Bybit","autor": {"@rodzaj":"Osoba","Nazwa":"Eugene Kem"},"Data opublikowania":"2021-01-03"}}

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map